Google oglašavanje?

Google tražilica je najkorištenija tražilica na svijetu i zauzima više od 80% svih pretraga. Upravo iz tog razloga, 2000. godine, Google je  odlučio lansirati Google Ads platformu. U početku korisnici nisu imali mogućnost izrade samostalnih kampanja već je to radio isključivo Google. No, 2005. se situacija promijenila iz razloga sve većeg interesa te je Google odlučio optimizirati platformu na način da korisnici mogu sami izrađivati kampanje.

Ono što moramo spomenuti na samom početku, jest činjenica da s oglašavanjem na Google tražilici, Vi nudite uslugu u trenutku kada je korisnik traži, za razliku od klasičnog offline oglašavanja ili čak i Facebook društvene mreže.

Web stranica i Google oglašavanje

Vrlo često se susrećemo s web stranicama koje jednostavno nisu prilagođene za Google oglašavanje.

Zašto biti prisutan na Google tražilici?

Vrlo jednostavno, jer su Vaša ciljana publika i naravno, konkurencija, upravo na tom mjestu. Na globalnoj razini, svake sekunde se pretraži više od 80.000 upita pa s toga nemojte propustiti svoju šansu.

Još jedan bitan razlog zašto biti prisutan na Google tražilici jest činjenica da velika većina korisnika obavlja kupnju u kasnijim večernjim satima. Razlog tome je brzi način života ispunjen stalnim obavezama pa je jedino slobodno vrijeme, ono prije ili u krevetu. Upravo biste zato trebali biti prisutni na Google-u, u trenutku kad i Vaši potencijalni korisnici jesu.

I ono što bismo ovdje još spomenuli, plaćate uvijek klik -> CPC (cost per click), a ne impresiju.

  Ispunite jednostavan obrazac i brzo ćemo Vam poslati konkretnu ponudu.

  Ime i prezime*

  Email*

  Telefon

  Naziv tvrtke

  Trebam Google search oglašavanjeGoogle display oglašavanjeYoutube oglašavanje (uvjet da postoji Youtube kanal i video materijal)

  Mjesečni budžetDo 1.000,00knOd 1.000,00 do 5.000,00 knViše od 10.000,00 kn

  Kratki opis projekta:  Što morate znati o vrstama oglašavanja?

  Google ima sljedeće vrste oglašavanja:

  • Search oglašavanje,
  • Display oglašavanje,
  • Youtube oglašavanje,
  • Shopping kampanja,
  • Video kampanja,
  • Pametna kampanja,
  • Discovery kampanja.

  Search oglašavanje je oglašavanje kad se prilikom upisa ključne riječi u tražilicu prikaže oglas, kao što možete pogledati u nastavku. Search oglašavanje koristimo kada želimo povećati svoju prodaju.

  Tražite stručnjaka, javite nam se.

  Oglašavanje na Display mreži je način oglašavanja u kojem možemo putem slikovnih ili tekstualnih poruka prezentirati svoje proizvode ili usluge. Cilj Display oglašavanja je branding. U nastavku možete vidjeti primjer display oglašavanja (označeno zelenom bojom).

  Kod display oglašavanja, plaćanje se vrši po modelu CMP (cost per mile) ili plaćanje po tisuću impresija.

  Što su ključne riječi

  Ključne riječi se koriste za Google search oglašavanje gdje za određene ključne riječi kreirate oglase za koje želite da se prikazuju upravo za te pojmove. Ono što morate znati da trenutno postoje 4 vrste podudaranja ključnih riječi:

  • Broad match,
  • Broad match modifier,
  • Phrase match,
  • Exact match.

  Ono što bismo savjetovali da za početak krenete koristiti Broad match modifier (npr. +žuta +ženska +košulja) kako biste pokrili pojmove koje želite, a opet malo ograničili sustavu da se oglasi ne prikazuju za pojmove za koje ne želite.

  Prije nego pokrenete oglašavanje, predlažemo da napravite analizu ključnih riječi pomoću dolje navedenih alata.

  https://ads.google.com/home/tools/keyword-planner/

  https://moz.com/explorer

  Negativne ključne riječi

  Naravno, jednako bitno kao i ključne riječi su negativne ključne riječi.

  Zašto?

  Razlog je zapravo vrlo jednostavan, zašto biste plaćali klikove za nešto za što se ne želite oglašavati. Pratite pojmove za pretraživanje i izuzmite one pojmove za koje se ne želite oglašavati. Npr. vlasnik ste web shopa, no, nemate mogućnost besplatne dostave. U tom slučaju, Vaša prva negativna ključna riječi neka bude Besplatna dostava.

  Koraci za oglašavanje na Google-u

  U nastavku Vam dajemo par natuknica kako biste lakše krenuli s oglašavanjem na Google-u.

  7 pitanja za lakši start

  Da li imate web stranicu?

  Koji Vam je cilj oglašavanja?

  Koja je Vaša ciljana skupina?

  Koji Vam je mjesečni budžet za oglašavanje?

  Za koje ključne riječi se želite oglašavati?

  Koja je lokacija oglašavanja?

  Na kojim jezicima želite izraditi Vaše oglase?

  Za detaljnije informacije možete nas kontaktirati putem e-maila na martina@design-ika.com ili na broj telefona 098 1622 079.

  Zatražite BESPLATAN savjet još danas!